Avtor: administrator | Nov 4, 2016
ANALIZA PREHRANJEVALNIH NAVAD IN PREHRANSKEGA STATUSA (ZA SLOVENIJO) a.prepogosto vključevanje pekovskih in slaščičarskih izdelkov z višjo vsebnostjo maščob oz. sladkorja; b.presežena pojavnost mlečnih izdelkov z dodanimi sladkorji; c.večja vsebnost aditivov pri...
Avtor: administrator | Nov 3, 2016
ANALIZA PREHRANJEVALNIH NAVAD IN PREHRANSKEGA STATUSA – SMERNICE -vključevanje rib, pustega mesa in mesnih izdelkov z vidno strukturo, – polnozrnate izdelke in kaše, – priporočena pijača je samo VODA ali NESLADKANI ČAJ, – mlečni izdelki z...
Avtor: administrator | Nov 2, 2016
otroci so v povprečju višji in težji delež podkožnega maščevja se je zelo povečal rezultati v motoričnih testih so slabši kot včasih splošna telesna pripravljenost otrok je slabša, posledično so otroci bolj podvrženi boleznim, koncentracija in učinkovitost otrokpri...
Avtor: administrator | Nov 1, 2016
obdelani so bili rezultati 493 otrok naši otroci so v povprečju nižji, težji in imajo večjo kožno gubo od vrstnikov največje je odstopanje v kožni gubi glede na podatke je logično, da imajo otroci višji ITM (indeks telesne mase) slabši so v motoričnih testih glede na...